Wat?

Handleiding voor de cursus ‘80 in 30 (Ouderen op weg naar 2030)’, inclusief draaiboek en flyers. De cursus duurt 5 dagdelen. Er is ook een verkorte versie van 2 dagdelen. De cursus is in het kader van het Nationaal Programma Ouderenzorg (NPO) gegeven in Noord-Nederland. De ervaringen zijn vastgelegd in deze handleiding. Initiatiefnemer is Denktank60+Noord.

Voor wie?

Jonge senioren (bijvoorbeeld 60plussers) die zich willen voorbereiden op hun oude dag in een veranderende samenleving en die lokaal of regionaal activiteiten willen ontwikkelen op het gebied van wonen, welzijn en zorg. 

Wat heeft u eraan?

De cursus biedt inzicht in de praktijk van participatie en biedt vaardigheden om aan de slag te gaan in eigen buurt of dorp. De cursisten kunnen bijvoorbeeld de zorg voor kwetsbare ouderen vormgeven of zij kunnen actief hun eigen dromen verwezenlijken.

Downloads

•    Handleiding ‘Ouderen op weg naar 2030’ (pdf)
•    Programma van de cursus in 2 dagdelen (Word)
•    Programma van de cursus in 5 dagdelen (Word)
•    Flyer cursus ‘80 in 30’
•    Blanco flyer cursus ’80 in 30’, met ruimte voor eigen tekst (Word)
•    Voorbeelddraaiboek cursus ’80 in 30’ (Word)

Meer informatie:

Denktank60+Noord
Internet: www.denktank60plusnoord.nl 
E-mail: aan@denktank60plusnoord.nl 

Over Denktank60+

Denktank60+Noord (opgericht in 2009) is actief in Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel. Denktank60+Noord heeft tot doel: het versterken van de participatie en de regie van ouderen op het gebied van wonen, zorg en welzijn in het Noorden van Nederland. Met als speerpunt de beeldvorming van ouderen meer in overeenstemming te brengen met de werkelijkheid.